Hedefimiz 800 Bilet !
Tarih :
Açıklama :

"Rüya ve Maskeler Dans Gösterisi Uğur Koleji Özel Gösterimi"

1 Nisan Çarşamba saat 20.00

Yunus Emre Kültür Merkezi /Ataköy

Tan Sağtürk’ün Sanat Danışmanlığı’nı yaptığı dans projesi olan Rüyalar ve Maskeler; engellenerek yaşamaya, zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.

Gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan “Rüya ve Maskeler”in hikayesi, abartılmış gibi dursa da, çağımız insanının,  insan sorununa/engelliye olan ilgisizliği, ötekileştirmedeki başarısı ve  yabancılaşmasını ele alıyor.

Hikayenin özü; bize, mücadele edildiğinde, toplum üzerinde nasıl da etkileyici rolde olunabildiğini, empati yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını anlatmayı amaçlıyor.

Engelsiz dansçıların empati yaparak, engelli dansçıların sorunlarını aşmada oynadıkları  rolün de anlatıldığı bu projede; Rüya ve Maskeleri Sergileyen Ekip;  5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 7 engelsiz, Toplam: 13 dansçıdan oluşmaktadır.

Canlı müzik eşliğinde sergilenecek dans performansında ,  2 görme engelli ( Kerim ve Selim Altınok kardeşler ), 1 engeli olmayan sanatçıdan oluşan müzik grubunda  ; Piyanoda LINDA KASO, gitar-flüt KERİM ATINOK ve mandolin SELİM ATINOK yer almaktadır.

( ALTINOK KARDEŞLER, 23 Aralık 1963'te İstanbul'da dünyaya geldiler. İkiz kardeş olup her ikisi de doğuştan görme engellidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni sınıf birincisi ve ikincisi olarak bitirdiler. Aynı üniversitede master ve Mâlî Hukuk alanında doktora yaptılar. İngiltere' den getirttikleri kabartma kitapları okuyarak kendi kendilerine İngilizce öğrendiler. Görme engelliler alanında eğitim çalışmalarına ağırlık veren kardeşler görmeyenler için sesli bilgisayar eğitim CD'leri hazırladılar, bilgisayar kursları ve dersleri verdiler. Halen bu görevi Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nin Bilgisayar Öğretmeni olarak sürdürüyorlar. Selim ve Kerim Altınok, körler okullarında okuyan çocuklara yönelik bir kabartma satranç kitabı yazdılar. Türkiye'de ilk defa kurdukları Dijital Sesli Kütüphane’nin proje danışmanı oldular. Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek, görme engelliler alanında incelemelerde bulundular. Altınok kardeşler, hukuk ve eğitim çalışmalarından arta kalan zamanda, müzik ve satrançla yoğun olarak ilgilenmektedirler. Hukuk Fakültesi'ne devam ederken aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Batı Şan bölümünü de bitiren Altınok'lar, çeşitli topluluklar, koro ve orkestralar kurdular. Müzikle profesyonel olarak ilgilenen kardeşler uzun yıllar saygın mekânlarda sahne aldılar, önemli merkezlerde konserler verdiler. 2010 yılında, ilk müzik albümleri "Yaşadıkça" yı çıkardılar. Satrançta Türkiye şampiyonlukları bulunan Altınok'lar, Görme Engelliler Millî Takım Oyuncuları olarak ülkemizi bir çok defa yurt dışında temsil ettiler. Selim Altınok özel bir karşılaşmada dünya satranç şampiyonu olan Anatoly Karpov ile berabere kalmayı başardı. Altınok'lar 2006 yılında yaşam öykülerini kaleme aldıkları "Karanlığın Rengi Beyaz" adlı kitabı yazdılar. Kitapta engellilere, engelli çocuğu bulunan ailelere ve toplumun diğer kesimlerine önemli mesajlar vermeye çalıştılar. Hukukçu, Müzisyen, Koro şefi, Besteci, Yazar, Eğitimci, Satranç Sporcusu  olarak yoğun bir yaşam sürdüren kardeşlerin en büyük idealleri engelliler alanında yeni hizmetler yapmak, kendi karşılaştıkları zorluklarla onlardan sonra gelen engelli arkadaşlarının da karşılaşmasını önlemek. )

Gösteriler