Uğur Koleji Kış Spor Okulu Branşları

Uğur Koleji Kış Spor Okulu Branşları
Tarih :
Açıklama :

JİMNASTİK

Jimnastik hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı 3 yaş olduğu için tüm sporların öncesinde yer alabilen, tüm çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Jimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır. Jimnastik branşı tüm spor branşlarının temelini oluşturur. Bu temel eğitimi almış olan çocuklar ileride branş değişikliği yaptıklarında dahi, herhangi bir bireysel veya takım sporuna bir adım önde başlayacaklardır. Kısacası jimnastik, denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz / sinir-kas koordinasyonu, kontrol ve bedenini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteneği kazandırmaktadır.

VOLEYBOL

Anneler ve Babalar: “ Çocuğunuz için en uygun spor ''...

Takım ruhu, arkadaşlık, paylaşma ve konsantrasyon yeteneğinin gelişmesini sağlar.

Voleybol her zaman, her yerde oynanır. Kışın salonlarda, yazın plajda. Oyuncuların birbirine teması söz konusu olmadığından yaralanma, sakatlanma riski azdır.

Olağanüstü yeteneklere ve fiziğe sahip olmayan çocuk bile, “doğru zamanda, doğru yerde durmasını ve atakları karşılamaya hazır olmasını öğrenerek bu sporu keyif alarak yapabilir.

YÜZME

Yüzme sporu, birçok kaynağa göre, vücudun neredeyse tüm kaslarını çalıştırması nedeniyle, en yararlı sporlardan biri olarak kabul edilmektedir. Suya karşı uygulanan kuvvet ve direnç, bu kasların çalışmasındaki temel sebeptir. Yüzme sporu, tıpkı yürümek ve koşmak gibi, insan bedenine oldukça uygun ve doğal hareketlerle ilgili bir spordur. Metabolizmanın düzenli çalışması ile ilgili önemli katkıları olan yüzme sporunun, kan dolaşımını düzenlemesi ve dolayısıyla da dolaşım sistemine yardımcı olması da bilinen bir gerçektir. Aynı zamanda, vücuda kattığı dirençten dolayı, sporcuları hastalıklardan koruması da, yüzme sporunun bir başka faydasıdır.

BASKETBOL

Grup sporu olan Basketbol çocuğun kendi yeteneklerinden haberdar olmasına ve onları başkalarının yetenekleriyle karşılaştırabilmesine fırsat verir. Basketbol, çocuğun ve gencin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol sağlığı koruma ve güçlendirme amacı taşıdığı gibi, bedensel enerjinin ve duygusal gerilimin boşaltılmasına katkıda bulunduğu için, tedavi işlevi de yüklenebilmektedir.

Altı veya yedi yaşından itibaren çocuk kendi yeteneğini akranlarının performansına bağlı olarak değerlendirmeye başlar. Bu dönemde anne-baba ve öğretmen, performansı yerine çabanın ve bedenin gelişiminin önemini vurgularsa, çocuğun gözünde kazanma ve kaybetme daha az önem taşıyacaktır. Bu bağlamda anne ve baba “önemli olan performans değil çabadır” düşüncesinden hareketle, çocuğu bedensel gelişimine katkısı nedeniyle spor yapmaya özendirmeli, ama kaybettiği maç skorunu önemsemeden, onu çabasından dolayı taktir etmelidir.

FUTBOL

Spor dallarından en gözde oyun olan Futbol oyunun faydasının neler olduğunu hiç düşündünüz mü ?

Çok eğlenceli ve heyecanlı bir spor olmanın dışında, futbol ayrıca formda kalmanıza da yardımcı olabilir. Bazı kimseler yaptıklarından eğlenmedikleri için günlük egzersiz programlarına sadık kalmakta zorlanmaktadırlar. Sporla uğraşmak vücudunuzu iyi bir durumda tutmanın bir yoludur. Futbol gerçekten uğraşmaya değer.

SAVUNMA SPORLARI

Dövüş sanatları, çeşitli kurallara bağlanarak sistemleştirilmiş fiziksel mücadele ve talim geleneklerinin ve spor dallarının ortak adı. Günümüzde bu sporlar; fitness , kendini koruma, kendine saygı ,zihinsel disiplin, karakter gelişimi, kendine güven ve karşılıklı mücadele amacıyla yapılmaktadır. Bir kısmı ekipmanlar gerektirir.

Günümüzde çeşitli stilleriyle. klasik, Karate, Tekvando, Judo, Aikido, Wing Chun gibi daha eski sistemlerin yakın dönemde yeni yorumları olan neo-klasik dövüş sanatlarının yanı sıra  modern Melez savaş sanatları, Karma savaş sanatları da hem Kendini savunma hem de sağlık amaçlı çalışılmaktadır.

Sportif