
Tarih | : | |
Yer | : | Uğur Koleji |
Açıklama | : | AKADEMİK DANIŞMANLIK SİSTEMİ Ortaokulda sınıf rehber öğretmenleri yanında ortalama 10 öğrencinin bir akademik danışmanı bulunmaktadır. Akademik danışmanlar belirli periyotlarla öğrenci ve velileri ile görüşerek öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini izlemekte ve edindikleri bilgileri sanal ortamda “Ortak Bilgi Sistemi” ne girmektedirler. Bu sisteme girilen öğrenci bilgileri yetkileri dahilinde sınıf rehber öğretmeni, rehber öğretmen, müdür yardımcısı ve okul müdürü tarafından takip edilmektedir.
AKADEMİK TAKİP PROGRAMI Şube Öğretmenler Kurulu toplantılarında, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizle ilgili tüm izleme çalışmaları değerlendirilmektedir. Her öğrenci için bireysel bir eylem planı oluşturulmaktadır. Bu eylem planına uygun olarak öğrencilerimizin de içinde yer aldığı, koç öğretmeni, sınıf öğretmeni, ilgili ders öğretmeni, rehber öğretmeni, velisi ve müdür yardımcısının katıldığı bireysel toplantılar yapılmaktadır. Bu toplantılarda öğrencinin tüm akademik sonuçları ortaya konmakta, öğrenciye kendi akademik geleceğini şekillendirmesi için fırsat verilmektedir.
HAFTA İÇİ ETÜT PROGRAMI Haftalık ders saatine ek olarak 6 ve 7. sınıflarımıza beşer, 8. sınıflarımıza altışar ders saati etüt dersi eklenmektedir. Yıl boyunca bu uygulama sürmektedir.
ETÜT SINIFLARI Her TEOG deneme sınavı sonrasında puan sıralamasına göre yeniden oluşturulmaktadır. Böylece öğrencilerimiz için kendilerini değerlendirebilecekleri, hedef oluşturabilecekleri ve rekabet edebilecekleri bir ortam yaratılmaktadır.
BİREBİR ÇALIŞMA SAATLERİ Öğrencilerimizin hafta içi ve hafta sonu branş öğretmenleri ile bire bir çalıştığı soru çözüm saatleridir. Uğur Kolejinde öğrencilerimizin kendilerini eksik hissettiği konuları ve analizler sonucu ortaya çıkarılan konu eksikliklerini gidermek amacıyla, öğrenci-öğretmen bire bir çalışma saatleri planlanmakta ve uygulanmaktadır.
TEOG GRUPLARI 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz, sene başında uygulanan ilk deneme sınavından sonra TEOG Gruplarına ayrılır. Merkezi sınavlar için idman niteliği taşıyan TEOG derslerini bu gruplarda yaparlar. TEOG grupları her deneme sınavından sonra değişebilir. Amaç, öğrencilerimize ihtiyacı olan konu ile ilgili takviye ve soru çözümü yaptırmaktır
TEOG HIZLANDIRMA PROGRAMI Uğur Kolejinde öğrencilerimizin girecekleri sınavlara 8 hafta kala ders programında olması gereken ders saatleri ve ek TEOG derslerine ilaveten öğrenci grupları oluşturularak TEOG Hızlandırma Programı uygulanmaktadır.
DENEME SINAVLARI VE KONU TARAMA TESTLERİ Uğur Kolejinde her ay bir TEOG Deneme Sınavı, ayda 2 kez de Konu Tarama Testi uygulanmaktadır. Deneme sınavları bire bir gerçek sınavlar formatında gerçekleştirilmektedir.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ TEOG deneme sınavı sonuçları ölçme ve değerlendirme merkezimizde değerlendirilmekte ve önceki sınav sonuçları ile karşılaştırmalı analizler öğrencilerimize karne olarak verilmektedir. Bu analizlerde öğrencilerimiz boş ve yanlış cevaplarının hangi konularla yoğunlaştığını görebilmekte ve eksiklerini daha kolay tamamlayabilmektedir. |